неділю, 9 жовтня 2022 р.

День захисника України

Ми пам»ятаємо кожного Захисника-Героя,який віддав своє життя за майбутнє нації!
Вітаємо з великим ДНЕМ ЗАХИСНИКА І ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ, ДНЕМ КОЗАЦТВА ТА 80-річчя створення УПА!
День захисника України офіційно встановлений 14 жовтня 2014 року Указом Президента «…З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».
Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці,
Як відомо, з давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі.
Вже у ХХ столітті козацькі традиції боротьби за незалежність України наслідували вояки Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. І не випадково днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови.
На території нашої країни споконвіку відбувалася величезна кількість воєн і збройних конфліктів.
І одвічно непохитними залишаються військова честь і гідність воїнів-захисників України.
За всю історію не було ще жодного покоління українців, на чию б долю не кинула своєї зловісної тіні війна. Лише з Московією, за весь час українсько-російських відносин було 7 великих воєн. Вони тривають з ХVІІ століття і аж по сьогодні. І ця сьома, нинішня переможна війна дуже складна, бо вирішальна ...
Нехай кожного з Вас Пресвята Богородиця покриває своїм омофором, щоб Ви всі повернулися з цієї жорстокої війни з Перемогою живими і неушкодженими!
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!


До Дня Захисника України


Немає коментарів:

Дописати коментар